Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Nadškof Stres blagoslovil novo kapelo

Objava: 17. 09. 2016 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.09.2016 / 09:23

Nadškof Stres blagoslovil novo kapelo

Zadnja nedelja v avgustu je bila za prebivalce Gabrške Gore in za župnijo praznična, saj je nadškof Stres blagoslovil novo kapelo.


Zadnja nedelja v avgustu je bila za prebivalce Gabrške Gore in za župnijo še posebej praznična, saj je upokojeni nadškof Anton Stres blagoslovil novo kapelo, sad dolgoletnih želja in zaobljube Milene Dolenec, ki je pred 42 leti kot mlada žena z možem prišla na med vojno opustošeno kmetijo na Gabrško Goro.

Slovesnost se je začela z glasbo v izvedbi Pihalnega orkestra Vrhnika, nato je gospa Milena v predstavitvi poudarila, kako je z močno vero kljubovala življenjskim preizkušnjam. Sad njenih prizadevanj in podpore domačega župnika Jožeta Stržaja je kapela, za katero je načrt naredil arhitekt prof. Marjan Ocvirk. Notranjščino krasijo vitraji akademskega slikarja Tomaža Perka, na katerih so podobe sv. matere Terezije, sv. Klare z Najsvetejšim, sv. Frančiška in svete družine; v sredini na steni pa je upodobljen usmiljeni Jezus, ki ga v spodnjem delu dopolnjujeta sv. Favstina in sv. Janez Pavel II. Sporočilo kapele sta zbranim na kratko...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh