Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveže jagode goji

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 15. 10. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2016 / 11:49
Sveže jagode goji

Sveže jagode goji

O goji jagodah radi govorijo kot o superhrani.


O goji jagodah radi govorijo kot o superhrani. Ker si hrano radi pridelamo sami in smo že pokusili suhe jagode goji, smo si zaželeli, da bi tako jagodičje pridelali sami. Za to jih moramo bolje spoznati in preizkusiti. Navsezadnje gre za hranilno izjemno bogato hrano. Jagode goji je vredno pridelovati, morda ne toliko za svežo uporabo, pač pa za kuhanje in pripravo shrankov. In še to, nezrele jagode pustimo na grmu in jih obiramo tudi v pozni jeseni.

Sveže jagode goji so, ko jih položimo v usta, najprej okusne, sladke, žal pa sledi grenko kovinski okus, ki je še izrazitejši, če jagode niso povsem dozorele. Jagode goji spadajo v družino razhudnikov in tvorijo semenje kot pri feferonih. Dozorevajo različno hitro. Obenem imamo na rastlini cvetove, komaj razvijajoče se zelene plodove, na pol zrele in zrele plodove. Zreli so tisti plodovi, ki so najtemneje rdeče oran...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh