Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kostanj

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 22. 10. 2016 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2016 / 13:59
Kostanj

Kostanj

Tokrat bomo izhajali iz olupljenega kostanja. Kupljen kostanjev pire ima več tekočine in ni primerljivega okusa.


Tokrat bomo izhajali iz olupljenega kostanja. Kupljen kostanjev pire ima malo več tekočine in ni ravno primerljivega okusa. Potrudimo se in preizkusimo različne kostanjeve pireje, da najdemo najokusnejšega.

H kostanjevim jedem sodijo začimbe, ki povzdignejo sladkast kostanjev okus. H kostanju se najbolje podajo dodatki: vanilija, rum, sladka smetana, sir maskarpone, neslana albuminska skuta, limonina lupinica, cimet, kardamom, klinčki.

Kostanj lahko dodamo dušeni ali pečeni jesensko-zimski zelenjavi, sodi v juho, solato, sladice.

Kostanj vsebuje veliko škroba in ravno prav sladkorja in jedi gosti.

Kostanj moramo spasirati, pretlačiti. Manjše količine olupljenega kuhanega kostanja stisnemo skozi stiskač za česen. Če imamo na voljo mesoreznico za mletje mesa ali polžasti sokovnik, zmeljemo kostanj na ta način. Sicer pa kostanj zalijemo z...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh