Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romala sta v Rim

Za vas piše:
M. P.
Objava: 12. 11. 2016 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2016 / 13:28

Romala sta v Rim

15. oktobra, sta cilj romanja dosegla Vladimir Žumer, nekdanji direktor Arhiva Slovenije, in Miran Zadnikar, župan občine Preddvor.


V soboto, 15. oktobra, sta cilj svojega romanja dosegla Vladimir Žumer, nekdanji direktor Arhiva Slovenije, in Miran Zadnikar, župan občine Preddvor. Oba povezuje predvsem strast do pohodništva, njuni cilji so običajno božjepotna svetišča, predvsem španska Kompostela. Tokrat sta po 30 dneh preko hribov in dolin, z »angelsko pomočjo«, kot pravita, iz Preddvora peš prispela v svetoletni Rim. V veliko pomoč jima je bilo priporočilo kapucina br. Metoda Benedika, saj sta tako lahko nekajkrat prespala v kapucinskih samostanih. Večkrat sta prenočila tudi v šotoru, pa v garderobi športnega društva. Med potjo sta imela dovolj časa za premišljevanje in za pogovor z Bogom.

Tako kot je bila sama pot od Preddvora do Rima polna takšnih in drugačnih nepredvidenih dogodkov, ni šlo brez presenečenj tudi v Vatikanu. Ko sta se Vladimir in Miran že odpravljala na železniško postajo za pot domov, je pozvonil mobitel. Miranu se je predstavil prijazen...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh