Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pek kruha po starem

Objava: 04. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.03.2017 / 13:36

Pek kruha po starem

Med župljani župnije Vrhpolje velja za najboljšega domačega peka kruha Pavle Prašnikar.
Med župljani župnije Vrhpolje velja za najboljšega domačega peka kruha Pavle Prašnikar, ki ohranja star običaj peke hlebcev iz domače krušne moke. Tega se je priučil od mame. Pavle je postaven možakar, ki ne izpusti testa iz rok v leseni metergi, ročno ga gnete, dokler ni pripravljeno, da ga položi v pletene peharje iz slame. Včasih zagode vreme, saj začne vlaga tako vplivati na testo, da hlebca ni mogoče prav oblikovati, ker poka, pravi. Vse delo opravi ročno, kot v starih časih. Na kmetiji živijo trije bratje, zvesti farani, redni bralci Družine in zgled dobrega sodelovanja in zvestobe svoji župniji.

Jože Novak

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh