Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Goriški ali solkanski radič

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 03. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.03.2017 / 13:36
Goriški ali solkanski radič

Goriški ali solkanski radič

Lani mi je mama podarila vrečko solkanskega radiča.


Lani mi je mama podarila vrečko solkanskega radiča. Dobro je kalil in zrasel v zeleno rdeč radič brez glave. Nameravala sem ga presaditi v posode in shraniti v kleti, da bi ga silila, a čas me je prehitel. Ko je zemlja že pričela zmrzovati, sem rozete le na debelo prekrila s starim senom in upala, da ne bodo pomrznile. Ko sem konec zime začela oprezati za prvim regratom na vrtni brežini, sem mimogrede odgrnila še seno iz gredice z radičem in kar verjeti nisem mogla svojim očem. Tako, kot je zapisano, goriški radič je prava žareča vrtnica, le diši ne, pač pa srce zaigra! O, tudi zadiši, pač z nekaj naše pomoči, kasneje, v kuhinji.

In veste, kaj je največje presenečenje tega radiča? Da ne greni in ga lahko jemo kar tako, morda pomešanega z motovilcem in mu ni potrebno dodajati krompirja ali jajc, da bi ga izboljšali. Seveda tudi ta radič pečemo, dušimo in še kaj,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh