Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odkrili spominsko ploščo

Objava: 10. 06. 2017 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.06.2017 / 11:34

Odkrili spominsko ploščo

V Filovskem gaju sredi slikovitih vinogradov stoji več kot 300 let stara zidanica z vinsko kletjo, ki je pokrita s slamo.


V Filovskem gaju sredi slikovitih vinogradov stoji več kot 300 let stara zidanica z vinsko kletjo, ki je pokrita s slamo. To je Berdenova zidanica. Društvo Gaj – vinogradniško turistično društvo Filovci je namreč Berdenovo zidanico s kletjo in vinogradom podedovalo po pokojnem članu društva Jožetu in njegovi mami Bari Berden. V oporoki je zapisala, da mora društvo zidanico vzdrževati in vinograd ob njej obdelovati kot dober gospodar. V društvu so s hvaležnostjo izpolnili tudi še eno njeno poslednjo željo, naj na pročelju zidanice postavijo spominsko ploščo, ki bo pričala o tem, da sta zidanico in vinsko klet ter opremo v njej podarila ona in njen sin.

V soboto, 13. maja, so trak prerezali, odkrili spominsko ploščo in obnovljeni objekt predali svojemu namenu predsednik društva Jože Tratnjek, župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač, predsednik Krajevne skupnosti Filovci Andrej Berden in prekmurska vinska kraljica Špela Casar. Bl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh