Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sušenje čebule

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 08. 2017 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2017 / 12:59
Sušenje čebule

Sušenje čebule

Soseda ne reče, da čebulo pobere v začetku avgusta, pač pa se izrazi, da to naredi na sv. Marjeto.


Soseda ne reče, da čebulo pobere v začetku avgusta, pač pa se izrazi, da to naredi na sv. Marjeto. Vsi, ki to častitljivo navado imate, prenašajte jo na mlajše rodove, saj se bo sicer izgubila! To lahko storimo mimogrede, ko nam naši domači pomagajo, da čebulo poberemo, očistimo zemlje in naložimo v gajbice ter prenesemo nekam pod streho, da se posuši. Takoj ugotovimo, da je nekaj čebul dvojnih in te ne zdržijo dolgo. Treba jih je porabiti. Če jih je preveč, jih ocvremo in skupaj z nekaj maščobe od cvrenja naložimo v posodice in zamrznemo, da se ohranijo dlje časa. Tako imamo čebulo pripravljeno za takrat, ko se zelo mudi. Taka čebula je odličnega, sladkega okusa in kot nalašč za golaže, prebrance in pasulje, ki zahtevajo več čebule.

Drug način, ki nam je manj domač, je sušenje čebule. Delo je nadvse nezahtevno, najbolj pa pri tem trpijo oči. Če si pomagamo z ma...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh