Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Hrast pokopal Marijine častilce

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 19. 08. 2017 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.08.2017 / 12:04
Hrast pokopal Marijine častilce

Hrast pokopal Marijine častilce

Prebivalci portugalskega otoka Madeira žalujejo za romarji, ki so se 15. avgusta na praznik »Festa da Senhora do Monte« udeležili slovesnosti Mariji v čast, a jih je pod seboj pokopal okrog 200 let star hrast, ki je padel nanje.


Prebivalci portugalskega otoka Madeira žalujejo za romarji, ki so se 15. avgusta na praznik »Festa da Senhora do Monte« udeležili slovesnosti Mariji v čast, a jih je pod seboj pokopal okrog 200 let star hrast, ki je padel nanje. Po prvih podatkih naj bi jih umrlo 12, ranjenih pa bilo 52. Trhlo drevo je že dlje časa grozilo, da se bo enkrat podrlo, žal ravno na največji Marijin praznik, ko Madeiro obiščejo številni obiskovalci, da se udeležijo slovesnosti in procesij Mariji Vnebovzeti v čast.

VATIKAN – Postulator postopka za razglasitev leta 1980 umorjenega sansalvadorskega nadškofa blaženega Oscarja Arnulfa Romera za svetnika, nadškof Vincenzo Paglia, je ob 100. obletnici njegovega rojstva v pogovoru za Radio Vatikan povedal, da bo kanonizacija mogoče že prihodnje leto.

MARIAZELL – Dunajski pomožni škof Franz Scharl je pri 22 romanju Romov...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh