Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Jedi poznega poletja

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 26. 08. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.08.2017 / 13:19
Jedi poznega poletja

Jedi poznega poletja

Ko sem zadnjič redčila domačo džunglo, sem naletela na rdečelistno baziliko.


Ko sem zadnjič redčila domačo džunglo, sem naletela na rdečelistno baziliko. Priznam, nasadim jo v vrt, potem pa zaradi njene vijolične barve na koncu ne vem, kako bi jo uporabila. Domislila sem se sirupa. Sirup lahko pripravite tudi iz drugih sort bazilike, na primer iz grmaste, ki v tem času cveti in privablja čebele.

Nato sem se lotila predelave paradižnikov. Bolj zrele sem razrezala na četrtine in jih pokuhala do vretja, da so oddali nekaj tekočine. Stresla sem jih na cedilo in v lovilni posodi se je nateklo precej tekočine. Gosti del paradižnika sem kuhala še 10 minut, dodala sol in Ľ žličke citronske kisline na 1 l kaše ter vse zmlela v kašo. Polnila sem v kozarčke in steklenice s širokim vratom, različno velike, odvisno od sprotnih kuharskih namer. Precejeno tekočino porabim sproti. Tokrat sem v časovni stiski pripravila paradižnikovo juho. Če želimo skuh...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh