Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kuskus na hitro

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 09. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2017 / 12:03
Kuskus na hitro

Kuskus na hitro

Kuskus ni slovenska hrana. Je specialiteta Berberov in ena od glavnih jedi v severni Afriki.


Kuskus ni slovenska hrana. Je specialiteta Berberov in ena od glavnih jedi v severni Afriki. Obvezna začimbna mešanica h kuskusu se imenuje harisa. Po zapletenem industrijskem postopku se danes izdeluje instantni kuskus in tak (kuhan in spet posušen) prihaja v trgovine. Priprava v kuhinji zahteva le nekaj minut. Včasih so ga izdelovali iz prosene kaše in v domači kuhinji bi ga zlahka zamenjali s kašo. A čar kuskusa je, da je to hitra hrana. Le prelijemo ga z vročo tekočino in v nekaj minutah nabrekne, da ga lahko pričnemo jesti. Primeren je za zgoščevanje jedi, posebej je uporaben za solato. Če pripravimo solato za praznovanje, za popotno malico, kosilo večer vnaprej, zmešamo suh kuskus z narezanimi paradižniki, papriko, bučko ali kumarami in s časom se kuskus napije tekočine, ki jo odda zelenjava. Kuskus nas rešuje tudi v trenutkih, ko nimamo časa za kuhanje riža ali dr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh