Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mozaik tedna: šipek, dežnikarice, hruške

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 30. 09. 2017 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.09.2017 / 13:36
Mozaik tedna: šipek, dežnikarice, hruške

Mozaik tedna: šipek, dežnikarice, hruške

Tokrat pa niso nič kuhali, boste dejali. Čas je tak, da pogledujemo v hladni del leta in se pripravljamo nanj.

Gobji prah iz dežnikaric

V teh dneh se marsikdo pohvali z bero gob. Košara dežnikaric se lahko z le malo dela čez noč spremeni v kozarček gobjega prahu za začinjanje. Dežnikarice imajo zelo nežen vonj, ki tudi med sušenjem ne sili v nosnice, kot se zgodi pri jurčkih. Gobe narežemo na rezine in posušimo. Tudi tiste, ki so bile napite z vodo zaradi deževja, so se lepo posušile. Suhe gobe so prhke in jih v možnarju ali sekljalniku zdrobimo v prah, ki ga uporabimo za začinjanje zelenjavnih in mesnih jedi.

Primerjala sem sušenje v sušilniku in pečici. Tiste iz pečice so se posušile bolj temno, zato lahko rečemo, da sušenje v sušilniku da boljše rezultate. Če imate na voljo kamin, na katerem lahko sušite, ga izkoristite, saj ni boljšega od naravne toplote! Saj veste, lovimo sonce za hladne dni!

Hruškovo usnje

Če imate...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh