Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pecivo brez glutena

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 16. 12. 2017 / 23:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 20.12.2017 / 14:46
Pecivo brez glutena

Pecivo brez glutena

Je že tako, da je vse več tistih, ki morajo živila z glutenom izločiti.


Je že tako, da je vse več tistih, ki morajo živila z glutenom izločiti. Ti dobro vedo, kako pomembni so podatki z deklaracij na kupljenih živilih. Delno se temu lahko izognemo, če pripravljamo peciva in piškote doma. Gluten je pri peki peciva z nečim potrebno nadomestiti in odlično, domače in naravno živilo pri tem so ajdova, prosena, riževa ali koruzna moka. Moko poparimo, da se napne, potem pa dodamo ostale sestavine, kot bi jih dodajali sicer. Vseh peciv se tako ne da pripraviti, pri vmešanem testu pa se. Ajdova moka deluje tudi kot vezivo, prav tako jajca, moka iz čičerike ali soje, mlet lan in semena čija.

Če se sami lotite priprave peciv, bodite pozorni, da je kuhinja čista, po pravilih pa bi morali uporabljati pripomočke, ki z glutenom niso imeli stika. Če tega niste vešči, je bolje, da obdarovancem podarite recept in kako sestavino ali pripomoček, da si...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh