Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert z naslovom Prišli so sveti trije kralji

Objava: 18. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.02.2017 / 13:02

Koncert z naslovom Prišli so sveti trije kralji

V cerkvi sv. Petra na Dolenjem Jezeru smo v soboto, 7. januarja, prisluhnili koncertu z naslovom Prišli so sveti trije kralji.


V podružnični cerkvi sv. Petra na Dolenjem Jezeru smo v soboto, 7. januarja, po večerni maši, ki jo je daroval župnik Jožef Krnc, prisluhnili koncertu z naslovom Prišli so sveti trije kralji. Ljudske pevke Jezerska tršca, ki delujejo pod okriljem kulturne sekcije gasilskega društva Dolenje Jezero, so zapele stare božične in trikraljevske pesmi, ki so se skozi čas ohranile v vasi. Prireditev je vodila Helena Frece. Kulturna sekcija je bila ustanovljena pred 91 leti, sestav ljudskih pevk pa deluje in poje od leta 2013. Za pevski del skrbita Alja Klemenc in Truda Zig­mund, za operativnega pa spodaj podpisana Marija Leskovec.

V programu so se zvrstile stare ljudske pesmi, ki so jih nekoč peli po domovih ali v cerkvi. Pevke so zapele tudi dve pesmi, ki živita in ju pojejo le na Jezeru na drugi in tretji sveti večer pri molitvah v cerkvi, na ta način pa ohranjajo dobro staro navado. Mladi glasbenici Neža Korošec in Anja Kebe sta ob jasl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh