Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Za praktična kosila

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 18. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 17.02.2017 / 12:07
Za praktična kosila

Za praktična kosila

Piščanec je živilo, ki je v kuhinji zelo priročno. Piščanec iz pečice, iz ponve, iz lonca, v vseh oblikah je okusen

Piščanec je živilo, ki je v kuhinji zelo priročno. Piščanec iz pečice, iz ponve, iz lonca, v vseh oblikah je okusen. Potrošnik bi moral biti pri poreklu mesa zahtevnejši in poiskati vir mesa iz čim bolj naravne prireje, kar verjetno ni preprosto. Poleg tega nekateri prisegajo na belo meso, drugi imajo radi po okusu malo močnejše meso beder. Zagotovo ima naše telo več koristi od temnejšega mesa, a um nam prepogosto ponagaja. Tudi temno meso je lahko okusno, če poleg pripravimo okusno začinjeno omako.

Tokrat se bomo pomudili pri piščančjem mesu, ki ga zmeljemo v pašteto in pripravimo v pečici. Pri oblikah smo lahko zelo iznajdljivi: iz krhkega ali listnatega testa lahko pripravimo ovoj ali skodelico. Testo pripomore k harmoniji okusa, saj je v njem kar precej maščobe.

Poleg tokrat navedenih jedi dodamo še kakšno sočno zelenjavno prilogo in solato. Praznično ali vsakdanje kosilo je mimogrede pripravljeno.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh