Košarica Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krofi iz pečice

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 24.02.2017 / 13:29
Krofi iz pečice

Krofi iz pečice

Saj smo jih pekli že lansko leto, boste dejali.


Saj smo jih pekli že lansko leto, boste dejali. A če imamo v shrambi silikonski model za krofe, ga moramo uporabiti. Tokrat smo pripravili dve vrsti krofov. Prva je primerna tudi za vse, ki ne smejo uživati glutena, ti krofi so pripravljeni z riževo moko. So brez jajc in mleka, torej zelo primerni za alergike. Drugi krofki so iz polnozrnate pirine moke, dodana so jim semena čija, sladili smo z medom. Oba recepta sta izjemno preprosta, za rahlost ne poskrbi kvas, pač pa soda bikarbona. Malce smo jih morali ozaljšati: s prelivom iz čokolade z malo kandiranih citrusov in praženih lešnikov. Krofi so sočni, okusni, vredni oblizovanja prstov. Seveda bi jih lahko premazali z marelično marmelado in šele nato s čokoladnim prelivom.

Seveda so tradicionalni ocvrti krofi še vedno na prvem mestu, a marsikomu bi tudi tokratna recepta utegnila priti prav.

Pirini...

Prispevek je dostopen samo na naročnike Družine.

Nazaj na vrh