Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Predstavitev knjige Vi ste luč sveta

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 25. 02. 2017 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.02.2017 / 09:21

Predstavitev knjige Vi ste luč sveta

Založba Družina je 14. februarja pripravila predstavitev knjige Vi ste luč sveta. Knjigo je predstavil avtor France M. Dolinar.

Založba Družina je v torek, 14. februarja, pripravila predstavitev knjige Vi ste luč sveta. Knjigo je predstavil avtor France M. Dolinar.

Kot je v uvodu dejal Tone Rode, sopobudnik (polega avtorja, ki so ga navdihnili nekateri župniki) nastanka prve slovenske svetniške monografije, je v knjigi 33 svetniških zgledov, 13 svetnikov, ki so delovali v slovenskem prostoru, 7 blaženih, ki izvirajo iz slovenskega prostora, in 13 božjih služabnikov, ki po rodu izvirajo iz slovenskega prostora, tudi če niso Slovenci. To so kandidati, za katere proces že teče.

Skupaj s svetniki mora dozoreti tudi okolje

Svetnike si moramo izprositi sami, poudarja France M. Dolinar. Luč sveta naj sveti pred ljudmi tako, da bodo videli vaša dobra dela in slavili Gospoda. Avtor vidi projekt kot poslanstvo kristjana, ki je v izvrševanju vseh svojih poklicnih dolžnosti v luči Jezusove zapovedi, naj ljubimo Gospoda, svojega Boga, z vsem sr...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh