Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mak in rožiči

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 17. 03. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 26.03.2018 / 08:52
Mak in rožiči

Mak in rožiči

Tokrat je kuharijo krojilo vreme. Ne bom ovinkarila, malo že namigujem na praznik pred našimi vrati.


Tokrat je kuharijo krojilo vreme. Ne bom ovinkarila, malo že namigujem na praznik pred našimi vrati. Namesto cvetličnih mojstrovin s trobentico in marjeticami smo tokrat ustvarjali z makom, po krivici prezrtim semenom. Da je recept malo drugačen, z manj sladkorja in maščob, smo dodali mleto aronijo, da malce zakisli, ter rožiče, da posladkajo in napolnijo zavitek. Ker je bila krema preredka, smo nadev zgostili s semeni čija. Mimogrede, če bi tak nadev še malce pokuhali s smetano in na koncu osladili z akacijevim medom, bi nastal prečudovit preliv za vaniljev pa tudi limonin sladoled ali panakoto (kuhano smetano).

Nadev bi bil primeren tudi za potico, tokrat pa smo poskusili z vlečenim testom. Recept je brez jajc. V testo smo dodali repično olje, ki ima rahel okus, ki komu morda ne prija. Sladkorja je zelo malo, vsi, ki ste bolj sladkosnedi, boste dodali 50 g sl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh