Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Župnijski listi v Nemčiji

Objava: 12. 05. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2018 / 12:50

Župnijski listi v Nemčiji

Tiskovni urad nemške škofije Würzburg je objavil, da katoliški župnijski listi v Nemčiji dosegajo v skupni nakladi od 6,6 do 7,5 milijona izvodov.

Tiskovni urad nemške škofije Würzburg je objavil, da katoliški župnijski listi v Nemčiji dosegajo v skupni nakladi od 6,6 do 7,5 milijona izvodov. V 88 odstotkih župnij izhajajo večkrat letno in so najbolj tiskano občilo Katoliške cerkve v Nemčiji. Pri njih sodelujejo in jih razdeljujejo večinoma prostovoljci. Nekatere nemške škofije so jim »stopile naproti« s spletno stranjo Pharrbriefservice.de. Pripravile so 80 strani obsegajoči priročnik z naslovom Župnijske liste uspešno načrtovati in oblikovati. S tem dejanjem so podprli uredništva župnijskih listov in pisem v času velikih pastoralnih in drugih sprememb in preureditev. To so naredili zaradi stika z uredništvi in župljani pa tudi, da bi čim več ljudi dobilo v roke z župnijskimi listi zase zares vredno in primerno branje.
Dobro bi bilo, da bi se česa podobnega lotili tudi v Sloveniji pa tudi predstavili, kako je z župnijskimi listi po naših župnijah.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh