Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako do dviga politične kulture

Ivan Štuhec
Za vas piše:
Ivan Štuhec
Objava: 26. 05. 2018 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.05.2018 / 07:33

Kako do dviga politične kulture

Eden od elementov demokratičnega družbenega reda je, da državljan lahko premaga institucije, ki mislijo, da so nedotakljive.

Eden od pomembnih elementov demokratičnega družbenega reda je, da državljan lahko premaga državne ali druge institucije, ki mislijo, da so nedotakljive. Tak primer je Vili Kovačič, ki je sicer izgubil dva referenduma, a je hkrati dokazal, kaj pomeni moč državljana. Če bi v Sloveniji bila demokratična kultura visoko razvita, bi Vili Kovačič moral dobiti referendum o zakonu, ki uzakonja korupcijo pri gradnji enega največjih projektov v novejši zgodovini slovenske države. Slovenski davkoplačevalci se še vedno ne zavedajo, da gre za njihov denar, s katerim so in bodo zelo poljubno razpolagale določene mafijske sile v državi. Slovenskega državljana ni izučil cestni križ, ne TEŠ 6 in očitno ga ne bo drugi tir. Javnost in mnogi državljani pa se spotikajo nad tem, da referendumi stanejo. Kdaj bomo dojeli, da je demokracija bolj poceni kakor totalitarna država?

Srž problema naše države je prav v tem, da državljani nočejo biti temelj in cilj države. To se kaže v referendumski in voli...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh