Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Egiptovski imam rešil krščansko cerkev

Objava: 23. 06. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.06.2018 / 11:16

Egiptovski imam rešil krščansko cerkev

Egiptovski imam je s klici na pomoč po zvočniku svoje mošeje rešil pred uničujočimi ognjenimi zublji bližnjo krščansko cerkev.

Tiskovna agencija Fides poroča, da je egiptovski imam s klici na pomoč po zvočniku svoje mošeje rešil pred uničujočimi ognjenimi zublji bližnjo krščansko cerkev.

Predvidoma se je zaradi kratkega stika na električnem omrežju v noči z nedelje, 10. junija, na ponedeljek, 11. junija, vžgal leseni oder, ki so ga zaradi obnovitvenih del postavili okrog koptske pravoslavne cerkve Anba Makar v okrožju Šubra al Haiman na severovzhodu Kaira. To je opazil imam bližnje mošeje ter začel po zvočniku z njenega stolpa takoj klicati ljudi na pomoč. Med prvimi so na kraj požara prihiteli številni mladi muslimani, ki so se zbirali k večerni postni molitvi med muslimanskim mesecem posta ramadanom. Ogenj so pozneje v celoti pogasile enote krajevne civilne zaščite.

Koptski pravoslavni škof Morcos se je uradno zahvalil imamu za njegovo hitro posredovanje ter to pohvalil kot znamenje spontanega in konkretnega prizadevanja za mirno sožitje med kristjani in muslimani v Kairu.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh