Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Domača cinija za šopek ali gredico

Objava: 12. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2018 / 07:20
Domača cinija za šopek ali gredico

Domača cinija za šopek ali gredico

Ime je dobila po nemškem botaniku Johannu Gottfriedu Zinnu. V poletnih mesecih je zelo pogost cvetoč okras na slovenskih vrtovih.


Ime je dobila po nemškem botaniku Johannu Gottfriedu Zinnu. V poletnih mesecih je zelo pogost cvetoč okras na slovenskih vrtovih. Sejana je kot enoletnica, ki zraste od 60 do 80 cm visoko. Največkrat zato, da je nekaj cvetlic za okrasitev mize vedno pri roki. Pisani in barviti košasti cvetovi so zelo priročni za izdelavo enostavnih šopkov. Čeprav je skromna in enostavna za vzgojo, ima eno pomanjkljivost: da majhne sadike obožujejo tudi polži. Kljub temu da posejemo zadostno količino semena, pridelamo le malo sadik.
Priporočam, da sadike cinij predhodno vzgojite sami. V notranjih prostorih jo lahko sejemo od februarja do aprila. Tako imamo več nadzora, kaj se z mladimi rastlinicami dogaja. Mislim predvsem na škodljivce, bolezni in tudi nepredvidene temperature. Zabojček s posejanimi semeni le prestavimo, ko ugotovimo, da jim pogoji ne ustrezajo več. Na prosto jih posa...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh