Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lisičke

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 12. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2018 / 07:16
Lisičke

Lisičke

Malce smo jih pa že pokusili. Že, saj so gobe letos pohitele in nas pognale v gozd. Lisičke so v gozdu dobro opazne in rastejo v skupinah.

Malce smo jih pa že pokusili. Že, saj so gobe letos pohitele in nas pognale v gozd. Lisičke so v gozdu dobro opazne in rastejo v skupinah. Zato jih najdimo vsaj za začimbo! Gobe so težka hrana, a jo s pravilno pripravo lahko olajšamo. Ker so del naše prehranjevalne kulture in vez z divjo naravo, bo tako zagotovo ostalo tudi v prihodnje.
Glavna sestavina gob je voda, vsebujejo precej vlaknin, ogljikovih hidratov in beljakovin. Od mineralov vsebujejo kalcij, kalij, magnezij, natrij in železo, od vitaminov pa B 1, B 2 in B 3, folno kislino in vitamin D. Vsekakor jih uživamo v manjših količinah, kot začimbo. Lisičke je najbolje jesti sveže, zamrzovanje in sušenje jim spremeni okus, saj rahlo pogrenijo. Če bomo lisičke shranili v hladilniku, jih zavijmo v krpo, nikakor v vrečko, saj gobe še naprej dihajo in potrebujejo zrak. Pojejmo jih naslednji dan, saj se že pričnejo razkrajati. Vsekakor velja, da je bolje, če jih pojemo za zajtrk ali kosilo kot za večerjo.
Lisičke pripravimo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh