Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naj jim tekne

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 13. 01. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.01.2018 / 13:21
Naj jim tekne

Naj jim tekne

Sončnično seme je hrana, po kateri posegajo vse vrste ptic iz družine sinic, brglez, domači in poljski vrabec, zelenec, lišček, čižek, ščinkavec in pinoža.


Smo na višku sezone krmljenja ptic. V tem delu leta nekateri naravni viri hrane že usihajo, zato moramo biti toliko bolj dosledni pri krmljenju, ki v teh mrzlih dneh ne sme izostati. Ptice, navajene na krmilnico, lahko z nerednim krmljenjem celo ogrozimo. Katera hrana je priporočljiva za pernato druščino, ki nam lepša zimske dni, je pogosto vprašanje ljubiteljev ptic, zato ni odveč, da vsaj na kratko predstavimo najbolj priporočljivo.

Sončnično seme je najbolj vsestranska hrana, po kateri posegajo vse vrste ptic iz družine sinic, brglez, domači in poljski vrabec, zelenec, lišček, čižek, ščinkavec in pinoža. Celo veliki detel rad odnaša semena na bližnjo vejo, kjer ga vtakne v špranjo, da ga laže prekljuva. Sončnično seme vsebuje veliko maščobe, zato pomeni bogato energetsko hrano, ki je po vrhu vsega enostavna za pokladanje pa tudi samo skladiščenje. Proso imajo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh