Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skušnjave

Objava: 21. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.07.2018 / 11:50

Skušnjave

Ljudje imamo različne skušnjave. Nekatere premagamo, drugim podležemo … Ta zgodba se ponavlja, odkar svet stoji. Raja ni več.

Ljudje imamo različne skušnjave. Nekatere premagamo, drugim podležemo ... Ta zgodba se ponavlja, odkar svet stoji. Raja ni več. Človek je postavljen, da izbira med dobrim in zlim. V molitvi očenaš sicer molimo: 'In ne vpelji nas v skušnjavo,' vendar že misel, da bi nas dobri Bog mogel pripeljati v skušnjavo, se nam upira in se ne moremo strinjati z njo. Ali naj Bog samo čaka, kako se bomo sami odločili? Ali nam bo pomagal pri izbiri, če ga prosimo? Prepričana sem, da dobri Bog nikogar ne zapusti, če ga prosi. Če ga prezira, pa je seveda zadeva drugačna. Ker Bog ni samo dober. Je tudi pravičen. Božjih posegov ne moremo obravnavati po človeško.

Če je človek svoboden, seveda izbira. Vendar izbira bi bila pomembna samo za dobra dela. Za slaba dela ni izbire! Kajti za slaba dela menjaš 'delodajalca' ...Torej zgubiš svojega gospodarja in ni več odgovoren zate.
Nekoč sem imela izkušnjo, ko je neki oče tudi svojega sina skušal tako, da mu je nastavil 'skušnjavo' oz. vabo – dena...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh