Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Emina romarska pot

Objava: 28. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2018 / 08:44

Emina romarska pot

Salzburški strokovnjak za romanja Anton Wintersteller je pred godom apostola Jakoba Starejšega 25. julija izjavil, da se bo število romanj in romarjev v Avstriji še povečevalo.

Salzburški strokovnjak za romanja Anton Wintersteller je pred godom apostola Jakoba Starejšega 25. julija izjavil, da se bo število romanj in romarjev v Avstriji še povečevalo. »Hrepenenje podati se na pot, da bi rešil vprašanje bivanja in smisla svojega življenja, se krepi in tako bo tudi v prihodnje,« ugotavlja. V Avstriji imajo okrog 25 romarskih poti, ki v celoti obsegajo več kot 3.500 kilometrov. Najpomembnejše Marijino romarsko svetišče Mariazell letno obišče milijon romarjev, vanj pa je mogoče romati po sedmih poteh. Znana je še Hemina (Emina) romarska pot v Krko, Rupertova v Salzburg, Evropska romarska pot (Via Nova), Martinova pot iz Madžarske v Francijo, pa seveda Jakobova v Kompostelo. Za nas, Slovence, je posebej pomembna romarska pot, ki vodi na grob kneginje sv. Eme Krške.

MANAGVA – Dnevnik El nuevo Diario poroča, da so neznanci zažgali središče Karitas v Sebacu v nemirni pokrajini Matagalpa na severozahodu Nikaragve. V nedeljo, 15. julija, pa so...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh