Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ptič, vreden pozornosti

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 28. 07. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.07.2018 / 11:20
Ptič, vreden pozornosti

Ptič, vreden pozornosti

Zlasti v letoviških krajih na Obali, pa tudi v nekaterih drugih predelih naše države nas lahko v toplih poletnih nočeh pozdravijo nežni in melodični klici.
Zlasti v letoviških krajih na Obali, pa tudi v nekaterih drugih predelih naše države nas lahko v toplih poletnih nočeh pozdravijo nežni in melodični klici. Glasijo se kot čarobna piščal, katere mili glas se nemalokrat dopolnjuje s cvrčanjem čričkov. Ob opojnih dišavah sivke in rožmarina je zvočna spremljava skrivnostnega pevca edinstven dodatek, ki naredi poletno razpoloženje še pristnejše. Samo poleti ga lahko poslušamo, kajti jeseni nas bo solist s prefinjenim glasom zapustil in se odpravil daleč proč v vročo Afriko.

Veliki skovik (Otus scops) je druga najmanjša evropska sova, saj komaj doseže velikost škorca. Je edini selivec med sovami, kajti njegovo hrano predstavljajo pretežno velike žuželke, kot so kobilice, vešče in hrošči, ki bi jih pozimi pri nas zaman iskal. Kadar mu je lovska sreča mila, upleni tudi kakšnega kuščarja, majhnega ptiča, miš al...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh