Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Poletna orhideja (Angelonia x gardneri)

Objava: 11. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.08.2018 / 11:52
Poletna orhideja (Angelonia x gardneri)

Poletna orhideja (Angelonia x gardneri)

Čeprav je samostanska vrtnarija v poletnih mesecih zaprta, se sprašujem: Le katera cvetlica se bo v letošnjem poletju najlepše izkazala?
Čeprav je samostanska vrtnarija v poletnih mesecih zaprta, se sprašujem: Le katera cvetlica se bo v letošnjem poletju najlepše izkazala? V visokih, več dni trajajočih temperaturah pa se pokaže, katera je ljubiteljica sonca.
Enoletnica, na katero bi vas rada opozorila, ni novost. Najbolj vztrajni vrtnarji jo imamo v svoji ponudbi že vrsto let. Angelonijo ali poletno orhidejo boste prepoznali po cvetovih, ki spominjajo na drobnocvetne orhideje. Pravo razkošje cvetov je posuto po elegantnih glavnih steblih. Razvejan grmiček zraste od 20 do 35 cm visoko.

Njena vzgoja je, ko vrtnarji sadimo ukoreninjene potaknjence, zahtevna. V času sajenja je pri nas zima in ji je potrebno zagotoviti višje temperature. Za odraslo rastlino, primerno za presajanje na prostem, pa se v vročem poletju izkaže, da je pravzaprav zelo enostavna za vzgojo. Za bogato neprekinjeno cveten...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh