Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sveže smokve

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 25. 08. 2018 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 23.08.2018 / 07:05
Sveže smokve

Sveže smokve

Figam le redko še rečemo smokve, vsaj v krajih, kjer niso doma. Fige so sorodnice murv in fikusov. Pravzaprav je listje murve res podobno figovemu, kar potrjuje sorodstvo.


Figam le redko še rečemo smokve, vsaj v krajih, kjer niso doma. Fige so sorodnice murv in fikusov. Pravzaprav je listje murve res podobno figovemu, kar potrjuje sorodstvo. Izvleček figovih listov naj bi zniževal količino potrebnega dodanega inzulina pri sladkornih bolnikih.
Fige vsebujejo precej kalija, ki skrbi za zniževanje krvnega tlaka, mangan in baker. Izmed vitaminov vsebuje največ vitamina B 6, imenovan tudi piridoksin, in B 5, imenovan tudi pantotenska kislina. Zaradi vsebnosti vlaknin spadajo med hranila, ki pomagajo k zniževanju telesne teže in preprečevanju marsikaterega težkega obolenja. Pomagajo tudi pri zniževanju ravni trigliceridov v krvi. Redno uživanje fig ščiti pred degeneracijo vida v starosti.

Če kupujemo sveže fige, jih lahko obdržimo v hladilniku le dva do tri dni. Za večjo sočnost jih za nekaj minut potopimo v vodo, popivnamo tekočino...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh