Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zaobljubljeno romanje

Objava: 08. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.09.2018 / 07:34

Zaobljubljeno romanje

Nekdanji župnik Ferdinand Videnšek, ki se je lotil gradnje prizidka k župnijski cerkvi svete Marjete, je sprejel sklep z zaobljubo.


Nekdanji župnik Ferdinand Videnšek, ki se je lotil gradnje prizidka k župnijski cerkvi svete Marjete, je sprejel sklep z zaobljubo, da se vsako leto na predvečer praznika Marijinega vnebovzetja roma s Polzele v Marijino svetišče v Petrovčah – v prošnjo in zahvalo, da bi gradnja napredovala srečno in brez nesreč. Prošnje so bile uslišane, prizidek uspešno dokončan in zdaj lahko že veliko let v povečanem prostoru darujejo maše in pripravljajo slovesnosti za večje množice.

Letos nas je spet kar nekaj poromalo v petrovško baziliko, nekateri s Polzele celo peš. Veseli somaševanja s celjskim škofom Stanislavom Lipovškom, polzelskim župnikom Jožetom Kovačecem, polzelskim rojakom grškokatoliškim župnikom Gorazdom Bastašičem in domačim župnikom dominikanskim patrom Ivanom Arzenškom so pobožno sodelovali pri molitvah, med mašo in v slovesni procesiji skozi vas. Ves čas se je razlegalo slovesno petje, za katero se navdušeno zavzema tudi celj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh