Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Obremenjujoče zadeve

Objava: 15. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.09.2018 / 11:58

Obremenjujoče zadeve

Ameriška katoliška tiskovna agencija CNS je 7. septembra objavila vsebino pisma, da je nedavno iz kardinalskih vrst izključeni ameriški kardinal Theodore MacCarrick že kot newarški nadškof od leta 1986 iskal spolne stike z bogoslovci.

Ameriška katoliška tiskovna agencija CNS je 7. septembra objavila vsebino pisma, iz katerega je razvidno, da je bilo vatikansko državno tajništvo že jeseni leta 2000 obveščeno, da je nedavno iz kardinalskih vrst izključeni ameriški kardinal Theodore MacCarrick (papež Frančišek je to naredil konec julija zaradi očitkov najmanj dveh spolnih napadov na mladoletnika) že kot newarški nadškof od leta 1986 iskal spolne stike z bogoslovci.

Odgovorni za osebne zadeve v za to pristojnem oddelku v vatikanskem državnem tajništvu se je namreč oktobra 2006 obrnil na newyorškega duhovnika Bonifaca Ramseyja s prošnjo, naj mu poroča, kaj se je dogajalo v bogoslovnem semenišču Brezmadežnega spočetja v nadškofiji Newark, za katero je bil svoj čas pristojen McCarrick. Pisec pisma, tedanji substitut za splošne zadeve v vatikanskem državnem tajništvu nadškof Leonardo Sandri, se je v pismu skliceval na Ramseyjevo poročilo novembra 2000 apostolski nunciaturi, v katerem je opozoril na domnevne McC...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh