Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kako naprej v Ameriki?

Objava: 29. 09. 2018 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.09.2018 / 08:22

Kako naprej v Ameriki?

Škofje so sklenili, da bodo ustanovili neodvisen urad, na katerega se bodo žrtve zlorab lahko zaupno obrnile po pomoč po telefonu oz. spletnem naslovu.

Upravni odbor Ameriške škofovske konference je po obisku ameriških škofov 13. septembra v Vatikanu in potem, ko so se njeni predstavniki – na čelu s predsednikom kardinalom Danielom DiNardom – s papežem Frančiškom pogovarjali o tem, kaj naj naredijo po objavi poročila o številnih spolnih zlorabah otrok in mladoletnikov v škofijah v ameriški zvezni državi Pensilvanija (oblasti so že napovedale preiskave v škofijah v več drugih zveznih državah), 19. septembra objavil, kako bo konferenca ukrepala zoper škofe, ki so se sami spolno pregrešili oz. zamolčevali spolne zlorabe. Pri prvih misli nekdanjega washingtonskega nadškofa in iz kardinalskega zbora izključenega 88-letnega kardinala Theodorja McCarricka, ki mu očitajo, da je spolno zlorabljal mladoletnike pa tudi bogoslovce.

Škofje so sklenili, da bodo ustanovili neodvisen urad, na katerega se bodo žrtve zlorab lahko zaupno obrnile po pomoč po telefonu oz. spletnem naslovu. S tega urada bodo prijave o storilcih spolnih prekrško...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh