Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

110. obletnica ustanovitve župnije

Objava: 06. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.10.2018 / 12:12

110. obletnica ustanovitve župnije

V Domžalah smo praznovali 110. obletnico ustanovitve župnije. To se je zgodilo 25. septembra 1908 po rokah škofa Antona Bonaventure Jegliča.


V Domžalah smo praznovali 110. obletnico ustanovitve župnije. To se je zgodilo 25. septembra 1908 po rokah škofa Antona Bonaventure Jegliča. Ustanovitev je bila velik mejnik ne le za župnijo, ampak za celoten kraj. V kronikah je zapisano, da so takratni farani dogodek skrbno pripravljali in ga zaznamovali z veliko slovesnostjo. Župnijo, ki jo sedaj vodi Klemen Svetelj ob duhovni pomoči Avguština Klobčarja in Andreja Sveteta, je do danes vodilo osem župnikov.

Tudi letos smo bili priča veliki slovesnosti. V tednu pred praznovanjem so farane vsak dan pri večerni maši nagovarjali duhovniki in redovnica, ki izhajajo iz župnije ali so v njej delovali. V soboto, 22. septembra, zvečer je bila v Kulturnem domu Franca Bernika svečana prireditev. Župan Toni Dragar je pohvalil aktivno sodelovanje občine in župnije, ki se kaže na mnogih področjih. Z igrano zgodbo in točkami kulturnega programa so zgodovino domžalske fare in njenega prvega župn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh