Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

90-letna Kristina še rada poje

Za vas piše:
Dani Mauko
Objava: 27. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2018 / 13:59

90-letna Kristina še rada poje

Do nedavnega je Kristina Pelcl vsako soboto okrasila župnijsko cerkev sv. Marije Magdalene na Kapeli ter še vse do svojega 83. leta pela na koru in pogrebih.


Do nedavnega je Kristina Pelcl vsako soboto okrasila župnijsko cerkev sv. Marije Magdalene na Kapeli, še vse do svojega 83. leta pela na koru in pogrebih ter kar štirideset let vodila šmarnično pobožnost v cerkvi ter pri kapelici iz sredine 19. stoletja na Janževem Vrhu. Prav na rojstni dan 6. oktobra se je okrog 90-letne jubilantke Kristine na domu najmlajšega sina Matije zbralo na Janževem Vrhu pri Radencih vseh njenih šest otrok. Čestitkam se je pridružilo tudi enajst vnukov, deset pravnukov, radenski župan, predsednik krajevne skupnosti, predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa, sosedje, prijatelji.

Kristina, rojena v družini Marič z osmimi otroki v Gradišču v Prekmurju, se je poročila z Matijem Pelclom. Bila je kuharica v vrtcu na Janževem Vrhu. Ko se je družina povečala, je dodaten kos kruha služila tudi z »malarijo« ter tako polepšala marsikateri dom širom Prekmurja, Prlekije in Štajerske. Ob prerani tragični izgubi...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh