Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Brazilski katoličani razdeljeni

Za vas piše:
M P
Objava: 27. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2018 / 10:06

Brazilski katoličani razdeljeni

Pred drugim krogom volitev brazilskega predsednika 28. oktobra so brazilski škofje in nasploh katoličani močno razdeljeni.

Pred drugim krogom volitev brazilskega predsednika 28. oktobra so brazilski škofje in nasploh katoličani močno razdeljeni. Skrajno desnega kandidata Jairja Bolsonara po javnomnenjskih raziskavah podpira 53 odstotkov katoličanov, 47 odstotkov pa levičarskega protikandidata Fernanda Haddada. Bolsonaro, nekdanji vojaški kapetan, obljublja liberalizacijo nošenja orožja, nov val privatizacij, dodelitev ministrskih mest generalom in konec korupcije. Izzivalec Haddad se zavzema za socialne politike in se označuje za varuha demokracije, ki je po njegovih besedah v primeru Bolsonarove izvolitve v nevarnosti. Bolsonara podpirajo zlasti protestanti (okoli 30 odstotkov prebivalstva).

Haddad, ki ga je na zasebni obisk sprejel generalni tajnik Brazilske škofovske konference, je obljubil podporo ukrepom za življenje, za nasprotovanje splavu in podporo verski svobodi pa se izreka njegov protikandidat, ki je obiskal kardinala v Riu de Janeiru.

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh