Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Praznovanje zakonskih jubilantov

Za vas piše:
Valentina Žbogar
Objava: 27. 10. 2018 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2018 / 13:14

Praznovanje zakonskih jubilantov

V radostni pesmi zvonov, ki so vabili k maši v nedeljo, 14. oktobra, je bilo čutiti, da bo sončna nedelja res praznična.


V radostni pesmi zvonov, ki so vabili k maši v nedeljo, 14. oktobra, je bilo čutiti, da bo sončna nedelja res praznična. Pri daritveni mizi sta dva zlata prstana ob cvetličnem aranžmaju tiho pričala, da praznujejo zakonski jubilanti.

»Naj bo ta sveta daritev znamenje hvaležnosti, da zakonca kljub različnosti dokazujeta, da je Bog živ,« je domači župnik Tomaž Kete vse zbrane nagovoril po znamenju križa. Tudi v homiliji je spregovoril o lepoti svetega zakona, če se mož in žena prepustita Božjemu dotiku. In kot sta si pred leti podala desnici, si izmenjala prstana, je v pozdravu miru jubilantka osmislila roke, ki so delale, molile, nosile otroke ter dajale ljubezen drug drugemu ter vsem, ki jih srečujemo na stezi življenja. Zakonski pari od blizu in daleč so želeli prav z mašo kronati praznovanje ob obletnici poročnega dne. Najdlje po reki življenja veslata Jožica in Darko iz Gorenje Trebuše, ki sta se letos odela v žlahtno zlato.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh