Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Umrla najstarejša redovnica, 110-letna Cecylia Roszak

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 01. 12. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2018 / 13:13
Umrla najstarejša redovnica, 110-letna Cecylia Roszak

Umrla najstarejša redovnica, 110-letna Cecylia Roszak

V 110. letu starosti je v samostanu v Krakovu, kjer je živela zadnjih 90 let, umrla dominikanka Cecylia Roszak, najstarejša redovnica na svetu.
V 110. letu starosti je v samostanu v Krakovu, kjer je živela zadnjih 90 let, umrla dominikanka Cecylia Roszak, najstarejša redovnica na svetu. Med drugo svetovno vojno je skupaj z drugimi sestrami skrivala več kot deset Judov, zato jo je Izrael prištel med »pravične med narodi«.

VATIKAN – Za svetovno srečanje predsednikov vseh škofovskih konferenc o spolnih zlorabah, ki bo februarja, je papež Frančišek imenoval pripravljalni odbor. Njegovi člani bodo čikaški kardinal Blase Cupich, kardinal Oswald Gracias iz Bombaja, malteški nadškof Charles Scicluna ter nemški psiholog in teolog Hans Zollner.

BENETKE – Veliki kanal in druge beneške znamenitosti so 21. novembra osvetlili v rdeči barvi in tako javnost spomnili na preganjanje številnih kristjanov v današnjem času. Papež je ob tem izrazil upanje, da bo pobuda prispevala k večji občutljivosti javnega mne...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh