Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Marakešu o migracijah

Objava: 15. 12. 2018 / 23:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2018 / 14:44

V Marakešu o migracijah

Državni predstavniki so se 10. in 11. decembra zbrali v Marakešu v Maroku na medvladni konferenci Združenih narodov o migracijah.

Državni predstavniki so se 10. in 11. decembra zbrali v Marakešu v Maroku na medvladni konferenci Združenih narodov o migracijah. Na seji je 164 držav podpisalo dokument, ki je določil cilje za boljše soočanje z migracijami. Med njimi je tudi Slovenija. Nekatere države, vključno z ZDA, nasprotujejo dogovoru, saj naj bi ta izenačeval zakonite in nezakonite migrante ter zmanjševal suverenost držav pri migrantski politiki.

Konference se je iz Vatikana udeležil tudi državni tajnik Vatikana kardinal Pietro Parolin, ki v dokumentu vidi dobro izhodišče za skupen odgovor na problematiko migracij. Slovenski nadškof Ivan Jurkovič, apostolski nuncij in stalni opazovalec Svetega sedeža pri Združenih narodih, je v intervjuju za Crux povedal, da je Vatikan dejavno sodeloval pri pripravi dokumenta, kar se pozitivno odraža tudi v končnem besedilu. Poudaril je, da so migracije normalen pojav človeštva in da je potrebno vzpostaviti legalne okvire za preseljevanje, še prej pa poskrbet...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh