Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kruh z drožami

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 03. 02. 2018 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 02.02.2018 / 10:55
Kruh z drožami

Kruh z drožami

II. del


Ste se ob napotkih za pripravo drož zbali? Je postopek prezahteven? To velja le za par prvih pek. Priznam, da je to področje zame novo, a mi kruh po spodaj opisanem postopku vedno uspe. Predlagam, da se ga kar lotimo!

Drože imamo pripravljene. Če smo tako imenovane matične drože shranili v hladilnik, jih moramo dan pred načrtovano peko zjutraj nahraniti s 40 g moke in 40 g tople vode (30 °C). Premešamo in pustimo pokrito na pultu. Drože bodo narasle in se čez čas tudi sesedle. Večer pred peko v široki skledi zmešamo 200 g tople vode, 200 g polnozrnate (pirine ali pšenične) moke in 1 do 2 žlici nahranjenih, aktivih drož. Pokrijemo s krpo ali pokrovko in pustimo vzhajati čez noč. V tem času se v zmesi pospešeno množijo bakterije in kvasovke. Razstavljajo ogljikove hidrate, jih spreminjajo v glukozo, vodo, ogljikov dioksid in ocetno kislino. Naslednji dan dolijemo 2...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh