Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Odmevi, predlogi

Objava: 05. 01. 2019 / 23:00
Čas branja: 12 minut
Nazadnje Posodobljeno: 03.01.2019 / 10:48

Odmevi, predlogi

V četrtek, 29. novembra, je bil v oddaji Tarča pogovor o sakralnih objektih, ki naj bi jih obdavčili v novem zakonu­ o obdavčitvi nepremičnin.
Ko odloča »stroka«
V četrtek, 29. novembra, je bil v oddaji Tarča pogovor o sakralnih objektih, ki naj bi jih obdavčili v novem zakonu­ o obdavčitvi nepremičnin. Predstavnica davčne uprave je nakazala, da se »stroka« nagiba k temu, da bi sakralne objekte obdavčili. Obdavče­nje sakralnih objektov pa ni strokovno vprašanje, ampak je vprašanje odnosa do naše zgodovine, naše kulture, naše umetnosti in naše identitete.

V primeru, da bo parlament sprejel obdavčenje sakralnih objektov, se bo spremenila slika naše pokrajine in naši kraji, naša mestna jedra bodo izgubila dušo. Od Triglava do prek­murske ravnice, preko štajerskih in dolenjskih gričev do morja našo deželo zaznamujejo številne cerkvice, s katerimi je naš človek stoletja bogatil svet pod Triglavom. Te bodo počasi izginile. Na gričih z najlepšimi razgledi pa se bodo na ruševinah teh cerkvic in cerkva bohotile vile tujih in domačih bogatašev. Župniki, ki že sedaj s svojimi farani težko obnav­ljajo te naše zgodovin...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh