Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kam z modrostjo?

Za vas piše:
Patricija Kavčič
Objava: 09. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2019 / 12:26
Kam z modrostjo?

Kam z modrostjo?

Nedavno sem bila na neki delavnici izzvana, da pojme, ki predstav­ljajo vrednote, razvrstim od meni najpomembnejšega do najmanj pomembnega.


Nedavno sem bila na neki delavnici izzvana, da pojme, ki predstav­ljajo vrednote, razvrstim od meni najpomembnejšega do najmanj pomembnega. Nič novega: ljubezen, mir, poštenost, vera … mo­drost?! Tole me je pa malce presenetilo. Hm, seveda je pomembna, toda kam z njo? Nikoli nisem zares resno razmišljala o tem. Sicer sem jo nato nekam stlačila, ni pa mi dala miru.

Nanjo sem kmalu zopet naletela – ob prebiranju začetka Sirahove knjige, ki govori o modrosti, sem kar »zmrznila«. Seveda sem te besede že prej prebrala in spomnim se, da so se mi zdele čudovite … toda nisem jih vzela osebno. Tokrat pa so bile pred menoj besede, namenjene meni, jasne kot še nikdar. Modrost je neverjetna!

Modrost je očitno neopisljivo pomembna. In kakšen je njen status v družbi? Sploh se ne govori o njej. Sámo besedo slišimo edino pri verouku in morda pri filozofiji. Ki naj bi b...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh