Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Navidezna lahkost jezikovnopolitičnih odločitev

Za vas piše:
Nataša Gliha Komac
Objava: 30. 03. 2019 / 23:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2019 / 13:40

Navidezna lahkost jezikovnopolitičnih odločitev

Slab teden je mimo, a še vedno sestavljam občutke z nedavnega obiska Sarajeva in druženja s kolegi s tamkajšnjega Instituta za jezik.
Slab teden je mimo, a še vedno sestavljam občutke z nedavnega obiska Sarajeva in druženja s kolegi s tamkajšnjega Instituta za jezik. O jezikovnopolitičnih vprašanjih, s katerimi se soočajo, o neenotnih učnih načrtih, vezanih na kantone, vprašanjih, kot so, v kateri pisavi kje opismenjevati otroke (v latinici ali cirilici, tudi v arabski abecedi ali glagolici), o problemih uzaveščanja in utemeljevanja kontinuitete bosanskega jezika in njegove kodifikacije, o soočanju s kompleksno politično, večkulturno in večjezično stvarnostjo ipd.

Tudi v kontekstu dveh tiskovnih konferenc, kjer je bilo govora o (samo)biti slovenske besede. Tiskovne konference Slovenskega kulturnega središča Planika v Kanalski dolini, na kateri smo predstavniki slovenskega društva na skrajnem severovzhodnem robu Italije, kjer ima slovenska skupnost tudi z zakonom priznane pravice, spregovorili tako o vprašanjih ohranjanja vitalnosti slovenske jezikovne skupnosti na območju kot tudi o izginjanju slo...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh