Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Čemaž in sir

Mateja Reš
Za vas piše:
Mateja Reš
Objava: 06. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2019 / 10:49
Čemaž in sir

Čemaž in sir

Spet o čemažu, ne moremo drugače, saj ga v tem času srečujemo na vsakem koraku.


Spet o čemažu, ne moremo drugače, saj ga v tem času srečujemo na vsakem koraku. Zanimivo je opazovati, kako rastline uspevajo le tam, kjer jim je prav postlano za njihove potrebe. Če boste čemaž prinesli v svoj vrt, mu namenite senčno in vlažno rastišče in pazite, da ga omejujete v svojem rastišču. Po okusu je močan, zato nadvlada okus drugih živil. Čemaž se odlično poda k preprostim jedem, namazom iz skute ali fižola, čičerike. Uporabimo ga namesto česna, seveda ga dodamo ob koncu kuhanja. Poleg vlaganja v olje je smiselno tudi vlaganje v kis za nekaj tednov. Precejen kis dobi odličen in ne premočan okus. Ravno tako se odlično obnese čemaževo maslo, ki ga hranimo v zamrzovalniku. In ne pozabite, uporabne so čebulice, listi, popki in cvetovi! Sploh kot kumarice v kis vloženi popki so odlični!

V postnem času pogosteje posegamo po siru. Ne bomo se razpisali o vrst...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh