Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Zarebernice z ocvrtimi žepki in rogljički

Objava: 13. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.04.2019 / 11:25
Zarebernice z ocvrtimi žepki in rogljički

Zarebernice z ocvrtimi žepki in rogljički

Najprej se bomo posvetili pripravi vlečenega in kvašenega testa, ki ju potrebujemo za koruzne ocvrtke in rogljičke.


Najprej se bomo posvetili pripravi vlečenega in kvašenega testa, ki ju potrebujemo za koruzne ocvrtke in rogljičke. Zgoraj pa sonavodila za dokončanje jedi.


Ocvrti koruzni žepki

Pripravimo vlečeno testo. Potrebujemo:
    70 g mehke moke
    0,5 dl mlačne vode
    4 ščepce soli
    3 žlice olja
    jajce
Priprava: V toplo vodo dodamo žličko soli, dolijemo olje, nato dodajamo moko, potem še jajce in mešamo s kuhalnico. Če je potrebno, dodamo še malo moke. Ko je testo tako gosto, da ga lahko mesimo z roko, ga iz posode stresemo na pomokano površino in mesimo. Dodamo toliko moke, da se ne prijemlje več na podlago. Nato hlebček namažemo z oljem in damo vsaj za pol ure počivat.


Marijini rogljički
    60 dag moke
    kocka kvasa
    3 ščepci soli
    sladkor
    1,5 dl olja
    2,5 dl mleka
    4 rumenjaki
    ¼...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh