Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bog je popolnoma drugačen

Za vas piše:
Mari Osredkar
Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 19.04.2019 / 09:18

Bog je popolnoma drugačen

Zgodovina nam pripoveduje o eni temnejših plati v preteklosti Cerkve, ko so inkvizitorji pod vodstvom dominikancev iskali »heretike« in jih kar po vrsti pošiljali na grmado.

Zgodovina nam pripoveduje o eni temnejših plati v preteklosti Cerkve, ko so inkvizitorji pod vodstvom dominikancev iskali »heretike« in jih kar po vrsti pošiljali na grmado. Obdobje inkvizicije se je, hvala Bogu, končalo in danes cerkveno učiteljstvo ne opleta več tako zlahka z besedo »herezija«! Se pa žal tudi dandanes najdejo posamezni samooklicani »inkvizitorji«, ki jim gre ta beseda zlahka izpod peresa. Kljub temu da sami več kot očitno nasprotujejo dokumentom drugega vatikanskega vesoljnega cerkvenega zbora ter se povzdigujejo nad cerkveno učiteljstvo in grobo kritizirajo papeža, kar je bistvo herezije, se čutijo poklicane kazati na tiste v Cerkvi, ki so po njihovem mnenju heretiki.

Tako se je tudi članek o različnih Božjih podobah, natisnjen v januarskem Slovenskem času, znašel na njihovem seznamu herezij! Inkvizitorju smo hvaležni, da je spodbudil k branju članka mnoge, ki sicer ne berejo Slovenskega časa. Teološko izobraženi bralci so si o razmišljanj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh