Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Butara velikanka

Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2019 / 13:12

Butara velikanka

Katehistinja Petra Kastelec je k izdelavi največje župnijske butarice povabila svoje veroučence iz župnije Ljubljana Ježica.

Katehistinja Petra Kastelec je k izdelavi največje župnijske butarice povabila svoje veroučence iz župnije Ljubljana Ježica. Tako so se na cvetno soboto zbrali na župnijskem vrtu šestošolci Andraž, Anže, Dominik, Eva, Klara, Manica s sestrico Ajdo, Manja, Martin, Sara in Urh. S pomočjo Petre in Monike so naredili 6,2 m veliko butaro, ki so jo v nedeljo ponosno skupaj nesli k blagoslovu in z njo okrasili župnijsko cerkev. P. K.


Luč v temi

»Jezus je luč, luč, luč v temi …« je odmevalo v nabito polni domžalski cerkvi na cvetno nedeljo ob pasijonu, ki ga je pripravila družinska kateheza s pridruženimi člani iz župnije. Očetje so prevzeli vlogo učencev in skupaj z Markom v vlogi Jezusa pritegnili k pozornemu poslušanju tudi najmlajše, mame in otroci pa so v vlogi ljudstva s pesmijo in besedo povezovali dogodke, ki si sledijo v pasijonu. Manica je z ganljivim petjem prebudila sočutje: »Ti, moj Zveličar, si rešil me, čeprav grešil sem, vem, da me ljubiš ...« V...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh