Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Črpalka za nedonošenčke

Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2019 / 13:11
Črpalka za nedonošenčke

Črpalka za nedonošenčke

Organizator Bollejevega teka okrog Blejskega jezera je podaril črpalko za dovajanje tekočin in zdravil v žilo, ki je posebej prilagojena nedonošenčkom.


V petek, 12. aprila je organizator 22. Bollejevega teka okrog Blejskega jezera, ki je bil septembra 2018, podaril črpalko za dovajanje tekočin in zdravil v žilo, ki je posebej prilagojena nedonošenčkom.

Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med., vodja Enote za intenzivno nego in terapijo novorojenčkov KO za perinatologijo Ginekološke klinike in predsednica Društva za pomoč prezgodaj rojenim otrokom: »V Sloveniji se vsako leto prezgodaj rodi 1400 otrok, kar je sedem odstotkov vseh novorojenčkov. Med njimi je 100 takšnih, ki ob rojstvu tehtajo manj kot kilogram. Najlažji, brez pomembnih posledic preživeli novorojenček, je tehtal komaj 370 gramov. Tako krhko življenje nujno potrebuje posebno oskrbo visoko usposobljenega medicinskega osebja in podporo sodobnih, tehnološko dovršenih aparatur. Ena izmed takšnih je črpalka za dovajanje tekočin in zdravil v žilo,...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh