Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Žebljico na glavico

Objava: 20. 04. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.04.2019 / 12:53

Žebljico na glavico

Pokojni Justin Stanovnik je rad poudaril, kako smo Slovenci prisebni, ko je treba urejati lastno hišno gospodarstvo, pri širši skupnosti, pri politiki, nas pa zmanjka.
Pokojni Justin Stanovnik je rad poudaril, kako smo Slovenci prisebni, ko je treba urejati lastno hišno gospodarstvo, pri širši skupnosti, pri politiki, nas pa zmanjka. Naša naloga je torej v ljudeh neprestano zbujati občutek, da je država naša skupna hiša. Skrajni čas je, da jo po vseh teh desetletjih dobijo v upravljanje ljudje, ki jo imajo radi in ki se ji bodo posvečali s skrbjo.

Radio Ognjišče /komentator Lenart Rihar


Ljudje nismo imuni na laži /oziroma »fake news«, ki so pri nas do danes prepoznavni znak komunizma/. V njihovi poplavi in ob hitrem tempu življenja težko izluščimo resnico. Do informacij postanemo sumničavi. Postanemo dovzetni za tezo o »več resnicah«. In ko pademo v to past, postanemo neobčutljivi do družbenih krivic. Virus »fake news« nam šepeta: »Kaj pa, če vse to drži? Kjer je dim, tam je ogenj … Morda so prizadeti sami krivi?« Kdor pade v to past, ga ne prizadenejo več odkritja množičnih grobišč...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh