Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Naši mali geniji

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 11. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.05.2019 / 13:32

Naši mali geniji

Kako omogočiti svojim otrokom, da bodo v polnosti razvili svoje potenciale, je eno od glavnih vprašanj današnjih staršev.

Kako omogočiti svojim otrokom, da bodo v polnosti razvili svoje potenciale, je eno od glavnih vprašanj današnjih staršev. Že malčke nekateri vpisujejo k angleščini, gimnastiki ... V osnovni šoli pa otroci pogosto obiskujejo že toliko dodatnih dejavnosti, da se mi zdijo že kar popoldanska izmena šole. Starši imamo občutek, da jim šola ne daje tistega, kar bi jim morala. Sprašujem se, kaj se skriva za ambicijami staršev. Nezaupanje v šolski sistem? Samopotrjevanje, tekmovalnost, kaj moj otrok zmore, zna? Prenos svojih želja na otroke (ker meni ni uspelo, bo pa njim)? Če bomo razkrinkali lastne frustracije, bomo laže razumeli, kaj naši otroci zares potrebujejo.

V tokratni Naši družini smo se spopadli s težavami nadarjenih učencev. Kako lahko starši svojim otrokom stojimo ob strani in jih pravilno spodbujamo? Kristjani verjamemo, da ima Bog načrt za življenje vsakega posameznika: »/.../ načrte blaginje in ne nesreče, da vam dam prihodnost in upanje,« pravi prerok Jeremija (29,1...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh