Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Redka med redkimi

Za vas piše:
Ivan Esenko
Objava: 11. 05. 2019 / 22:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.05.2019 / 13:09
Redka med redkimi

Redka med redkimi

Nekatere ptice so nam vsem dobro poznane, bodisi zaradi prepoznavne pesmi, barve ali pogostnosti, kar velja na primer za vrabce, golobe in vrane.


Nekatere ptice so nam vsem dobro poznane, bodisi zaradi prepoznavne pesmi, barve ali pogostnosti, kar velja na primer za vrabce, golobe in vrane. Tudi kosa vsakdo pozna, saj ga lahko sreča malodane na vsakem koraku tudi v mestu. Poznamo pa tudi vrste, ki so bile redke že nekoč, kaj šele danes, ko njihov življenjski prostor vidno zgineva s površine planeta. Seveda z našo pomočjo oziroma zaradi naših posegov v okolje. Ob tem, da so maloštevilne in živijo posamično ali kvečjemu v parih, kadar gnezdijo, je njihov življenjski slog izrazito skrivaški. Še tiste, ki morebiti živijo v naši bližini, z lahkoto uidejo pogledom.

Mala tukalica (Porzana parva) je velika kot škorec. Njen življenjski prostor so z ločjem, šašem in trstom porasle stoječe vode, tudi kanali s stalno vodo in gosto poraslimi bregovi. Odlično plava, hodi po vodnem rastlinju in pleza po steblih....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh